Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Kategorie článků:

    Konec dohadů

    30. listopadu 2012 diskutujte

    V prostorách Stadionu v Kounicově ulici v Brně zůstane i příští rok zachován divadelní provoz. Na místo dosavadního nájemce Tomáše Kadlece nastoupí od 1. ledna divadlo Buranteatr.

    Jezdci na pobřeží

    30. listopadu 2012 diskutujte

    První inscenace souboru Lenka Vagnerová & Company s titulem Jezdci naplnila očekávání zvichřené taneční jízdy po pláži imaginace.

    Do Ostravy!!! Za divadlem… (No. 2)

    30. listopadu 2012 diskutujte

    Marcela Magdová, Otto Linhart a Dana Jará reflektují druhý den OST-RA-VARu, to jest Kuřačky ve Zkušebně Divadla Antonína Dvořáka, Plešatou zpěvačku v KS Aréna a Ivanova v Divadle Antonína Dvořáka.

    Poslední komentáře

    Vzpomínky antihrdiny (No. 2)

    30. listopadu 2012 diskutujte

    Do chomoutu šéfování aneb Drž se, kozáče, budeš atamanem. Pokračujeme s ukázkami ze vzpomínek herce a bývalého uměleckého šéfa Divadla na provázku a HaDivadla a vedoucího Studia Marta.

    František Kupka II

    30. listopadu 2012 4 komentářů

    Včera večer se konala v Salmovském paláci vernisáž reprezentativní výstavy František Kupka - Cesta k Amorfě (Kupkovy Salony 1899-1913), pořádané Národní galerií v Praze. Při této příležitosti si dovoluji pokračovat ve svém blogu Time Out Petra Pavlovského (No. 32) z 3. srpna ...

    Do Ostravy!!! Za divadlem… (No. 1)

    29. listopadu 2012 diskutujte

    Trojice párů očí (Marcela Magdová, Dana Jará a Otto Linhart) hlásí návrat na místo činu – do města chacharů, FC Baníku a především čtveřice pozoruhodných divadel.

    Nejen pro teenagery (No. 2)

    29. listopadu 2012 diskutujte

    Rovnou dvakrát - včera večer a dnes dopoledne - bylo na Festivalu 13+ uvedeno Zkrocení zlé ženy v režii Zdeňka Duška z ostravského Divadla Petra Bezruče.

    Nejen pro teenagery (No. 1)

    29. listopadu 2012 diskutujte

    Včera byl v Divadle v Dlouhé zahájen Festival 13+. Prvním projektem, který se pokusil oslovit náctileté, byl komiksový scénický náčrt Problém v režii Karla Krále.

    O historii promluví loutky

    29. listopadu 2012 5 komentářů

    S Jiřím Havelkou o oslavách 60 let Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Katedra výročí zasvětila první prosincové pondělí.

    V Plzni mají Most Ivana Magora Jirouse

    29. listopadu 2012 2 komentářů

    Silniční most přes železnici u stanice Plzeň-Jižní předměstí a kulturního Centra Moving Station nese od úterý jméno loni zesnulého básníka a předního představitele českého undergroundu.

    Přátelé i nepřátelé dabingu…

    29. listopadu 2012 diskutujte

    V DN 19/2012 vyšel text prezidenta Herecké asociace Jiřího Hromady Hrozí zánik dabingu? Článek vyvolal bouřlivou diskusi. Přinášíme aktuální reakci Jiřího Hromady.

    Petr Štědroň: Jdeme cestou autorského divadla

    28. listopadu 2012 diskutujte

    Pokračování rozhovoru s hlavním dramaturgem PDFNJ a uměleckým šéfem brněnského Divadla Reduta Hodnotit XX. století si netroufám z aktuálního čísla DN 20/2012. Tentokrát o Arabské noci MD Olomouc a o Divadle Reduta.

    4+4 dny v pohybu v čase alibismu

    Hana Varadzinová
    28. listopadu 2012 diskutujte

    Mezinárodní festival současného umění

    Jak se schovat

    Jak se schovat
    28. listopadu 2012 diskutujte

    Přečetli jsme v Literárních novinách

    I národ Švejků má své hrdiny

    Ve stínu
    28. listopadu 2012 1 komentář

    Letošní český vyslanec do oscarového klání splňuje předpoklady pro to, aby zaujal americké akademiky: silný a snadno čitelný příběh, atraktivní vizuální styl, výrazný hrdina, žánrový rukopis. Zároveň však má nejnovější film Davida Ondříčka Ve stínu (2012) mnoho...

    In situ ve Vídni

    Vídeň 1870
    28. listopadu 2012 diskutujte

    Fragmenty rozhlasu

    Je to vůbec retro?

    Revizor v šantánu
    28. listopadu 2012 diskutujte

    Spotřební společnost se čím dál rychleji žene k vlastnímu kolapsu. Zdá se. Možná proto se rádi ohlížíme do minulosti, kdy, alespoň z dnešní perspektivy, ještě platil řád věcí, jemuž rozumíme. Retro provází naše životy na každém kroku od kabelek a tašek přes módu a...



    Obsah,