Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Burza Zprávy

    Podpořte Balet NdB v mezinárodní soutěži Fedora

    Balet Národního divadla Brno se s připravovaným baletem Romeo a Julie dostal na „shortlist“ soutěže nadace Fedora. Dostal se tak do vybrané společnosti, jako jsou například Nederlands Dans Theater, Batsheva Dance Company, Béjart Ballet Lausanne, Ballet Preljocaj, Sadler’s Wells Theatre a další.

    O výběru do finále rozhodne odborná porota. Jedno místo v něm ale bude i na základě webového hlasování – i čtenáři i-DN tak mohou ovlivnit výběr jednoho finálového tanečního tělesa. Jelikož je Balet NdB  jediným vybraným souborem ze střední a východní Evropy (už to je sukces), bylo by jistě na místě jej podpořit. Vítěz získá na vznik inscenace 100 tisíc eur!!!

    Seznam vybraných souborů i způsob hlasování (je vždy uvnitř informací o každém vybraném tělese) najdete na webových stránkách nadace: Ballet 2018 Shortlist

    Více informací na stránkách baletu NdB: Hlasujte a podpořte nás!

    ///

    The Fedora Prizes

    FEDORA has established two Prizes, the FEDORA – GENERALI Prize for Opera, for new opera creations, and the FEDORA – VAN CLEEF & ARPELS Prize for Ballet, for new ballet creations that are awarded to promising teams of co-producing partners and promising artists who collaborate on the creation of new opera or ballet co-productions.
    These prizes lead the way in identifying the future talents in opera and ballet.

    Fedora
    Van Cleef & Arpels

    Prize for Ballet 2018
    Shortlist

    We are delighted about the collaboration with High Jewelry Maison Van Cleef & Arpels who shares our vision and who supports the FEDORA – VAN CLEEF & ARPELS Prize for Ballet, awarding new ballet creations of excellence.

    Founded in 1906 at Paris’ Place Vendôme, the High Jewelry Maison Van Cleef & Arpels has remained faithful to a highly distinctive style characterized by creativity, enchantment, artistic sensibility and poetry. Its collections have notably been influenced by dance, with the emblematic ballerina clips born in the 1940s. This inter-disciplinary dialogue was reinforced by a decisive encounter with George Balanchine. In 1967 in New York, the well-known choreographer presented the ballet Jewels, inspired by the emeralds, rubies and diamonds he had admired in Van Cleef & Arpels’ Fifth Avenue boutique. Today, these cultural affinities endure in new collaborations between the Maison and the world of dance. The FEDORA – Van Cleef & Arpels Prize for Ballet symbolizes the Maison’s constant commitment to creativity and bears witness to its support for choreographic art, by encouraging new talents.

    Více o evropské platformě podpory inovací v opeře a baletu Fedora: https://www.fedora-platform.com/

    Více o soutěži nadace Fedora: https://www.fedora-platform.com/competition/prizes

    Seznam vybraných baletní domů a těles a jejich připravovaných inscenací: https://www.fedora-platform.com/competition/opera-and-ballet-shortlist#van-cleef-arpels

    • Autor:
    • Publikováno: 25. ledna 2018

    Komentáře k článku: Podpořte Balet NdB v mezinárodní soutěži Fedora

    1. Barbora Hniličková

      Avatar

      Vážení,
      dovolte mi jménem pana ředitele Martina Glasera a uměleckého šéfa Baletu NdB Mária Radačovského oznámit radostnou zprávu. S připravovaným baletem Romeo a Julie, který bude mít premiéru 9. března 2019 v Janáčkově divadle, máme velkou šanci se dostat do finálově čtyřky. Zatím v hlasování vedeme, ale během dalších 23 dní se může ledacos změnit, a proto bychom rádi požádali o podporu široké veřejnosti. Jsme jediní ze střední a východní Evropy, kteří dostali tuto příležitost!
      Tři z nominovaných vybere odborná porota a čtvrtý se do finále dostane pomocí internetového hlasování na této adrese: http://bit.ly/2DxGQtL.

      S přátelským pozdravem

      Ing. Barbora Hniličková
      marketing a PR baletu NdB

      30.01.2018 (15.53), Odpovědět, Trvalý odkaz komentáře,

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,