Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Kontext Zprávy

    Přihlaste se na kongres Svobodný zpěv

    Ve dnech 8. – 14 února proběhne online kongres Svobodný zpěv, který pod záštitou Stodoly Drozdov připravila čtveřice žen zabývajících se hudbou: Kateřina Eva Lanči, Tereza Pomajslová, Kateřina Jagla a Jana Knížková. Na akci se představí 27 lektorek a hlasových kouček. 

    Kongres Svobodného zpěvu je on-line událostí, která má za cíl povzbudit účastníky v dnešní nelehké době, kongres si klade za cíl přinést vlnu radosti pomocí zpěvu do českých domácností. Obrodit zpěv, umožnit k němu přístup nejen zpěvákům profesionálům, ale i všem, kteří se zpívat bojí, necítí se komfortně se svým hlasem a chtějí objevit vlastní pěvecké možnosti. Svoboda je téma, které nikdy nepřestane být aktuální. V umění to platí dvojnásobně. A ve zpěvu ještě stonásobně víc. Proto jsme se rozhodly sestavit tuto společenskou (ač domácí) událost, kde jsme shromáždily přední zpěvačky a zpěváky, zajímavé osobnosti a inspirativní umělce, kteří se rozhodli podělit o svoje know-how a podpořit tak svobodný zpěv v každém z nás. Zpěv je zdravý, podporuje imunitní systém a vše, co k němu potřebujeme, si nosíme denně s sebou, říkají jednomyslně tvůrkyně projektu.

    Nebýt covidu, nikdy by akce nevznikla, neboť v normálních podmínkách se věnuji fyzickému divadlu s Loco: Motion Company, vedu pohybové, divadelní a hlasové dílny ve Stodole Drozdov. Situace je, jaká je, dobrovolničit nemůžu, neb jsem na mateřské s rok a půl starým synem, ale i tak jsem chtěla nějak pomoci společnosti, domácnostem, přinést radost do českých domovů a také pomoci druhé straně – lékařům. Dala jsem dohromady tuto akci, kdy po skončení kongresu budeme prodávat celý kongresový balíček těm, kteří si chtějí videa pustit znovu nebo akci nestihli, a také druhý balíček za vyšší cenu, jehož součástí je podpora charitativní organizace Energii lékařům, která se stará o pomoc zdravotníkům v první linii boje s virem, dodává Kateřina Eva Lanči.

    ///

    Online kongres bude probíhat 8 dní, každý den účastníkům přijde na mailovou adresu odkaz se 3 – 4 rozhovory/workshopy. Všechna videa budou přístupná vždy na 24 hodin (od 8:30 do 8:30 následujícího dne). Přihlásit na kongres Svobodný zpěv se můžete zde.

    • Autor:
    • Publikováno: 4. února 2021

    Komentáře k článku: Přihlaste se na kongres Svobodný zpěv

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,