Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Zprávy

    Roztančené divadlo aneb Když herci tančí

    Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu proběhl na sklonku roku 2019 již čtvrtý ročník v Mladé Boleslavi. V roce 2018 se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu: Roztančené divadlo Praha.

    V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. O rok později vyhrál Vladimír Polívka. Vyhraje letos do třetice zástupce mužského pohlaví, nebo to bude žena?  To se dozvíme 15. 3. v Divadle na Vinohradech, kde od 18,30 začne velké finále, kde kromě soutěžních párů uvidíme např. Zlatu Adamovskou, Petra Štěpánka, Veroniku Khek Kubařovou, Vladimíra Polívku, ad.

    V pražském klání se do projektu zapojí opět 8 divadel. Mezi zúčastněná divadla patří: Divadlo na Vinohradech, Studio DVA divadlo, Městská divadla pražská, Hudební divadlo Karlín, Divadlo Broadway, Divadlo Bez zábradlí, Vršovické divadlo Mana, Agentura Familie. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku.

    Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují. Na soutěž se moc těším. Podle mého bude těžší Waltz, než Samba. Latina je rytmická a energická. Myslím si, že bude lehčí i pro tanečníka, říká Jan Kopečný. Michaela Gemrotová zavzpomínala na dobu, kdy chodila do tanečních: Tanec mě bavil a pořád baví. Jsem zvyklá dělat vše na 100%, tak mám trochu strach, abych to zvládla a moc nekazila, dodává s úsměvem.

    Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých oblastí (divadlo, různé druhy tance, zpěv, film, sport, žurnalistika, ad.). Porota má sice za úkol kriticky nahlédnout jednotlivé taneční show a zhodnotit je, avšak přednější je pro projekt, aby porota diváky bavila a nastínila jim pohled lidí z různých oborů (či případně propojení se zážitky z vlastního působení např. v televizním pořadu ČT 1 StarDance). Moderátory finálového večera jsou i letos Světlana Witowská a Libor Bouček.

    • Autor:
    • Publikováno: 2. března 2020

    Komentáře k článku: Roztančené divadlo aneb Když herci tančí

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,