Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Burza Kontext Zprávy

    Studenti, běžte do divadla!

    Studenti mají nyní možnost navštěvovat divadlo ještě výhodněji. Pomáhá jim v tom Klub mladých diváků Brno, který propojuje 12 brněnských a 3 mimobrněnské divadelní scény. Klub mladých diváků Brno nabízí výběr z inscenací zapojených divadel za zvýhodněnou cenu a plánuje i pořádání dalších aktivit, které mladé diváky dostanou k divadlu blíž.

    HaDivadlo. Foto: Jakub Holas

    Klub mladých diváků Brno, který vznikl z iniciativy brněnského HaDivadla, nabízí studentům výběr z repertoáru zapojených divadel za extra zvýhodněnou cenu. Brněnských divadelních institucí se k projektu od jeho počátku přidalo již 12. Mimo zakládající HaDivadlo a další scény spadající taktéž pod Centrum experimentálního divadla (Terén a Divadlo Husa na provázku) se připojila také Opera a Činohra Národního divadla Brno, Divadlo Bolka Polívky, Divadlo Polárka, BuranTeatr, Divadlo Feste, Industra STAGE a obě scény Divadelní fakulty JAMU, tedy Divadlo na Orlí a Studio Marta. Každá instituce do repertoáru přispívá dvěma až třemi vybranými inscenacemi. Na tato představení poskytuje členům Klubu mladých diváků Brno vstupenky za maximálně 100 Kč oproti jejich členské kartičce. Studenti se tak dostanou na představení výrazně levněji, než jak tomu bývá s klasickou studentskou slevou. Představení navíc mohou zvýhodněně navštěvovat v libovolném termínu a opakovaně.

    V letošním roce se k projektu přidala i vybraná mimobrněnská divadla. Slevu mladým divákům poskytují nově také pražské Divadlo Na zábradlí, Divadlo v Dlouhé a jihlavské Horácké divadlo. Organizátoři ovšem věří, že do budoucna počet zapojených divadel do projektu ještě vzroste. V tento moment jednáme i s dalšími divadly o podpoře našeho projektu, rozvíjet se chystáme i doprovodné aktivity. Náš klub je specifický tím, že si každý člen může organizovat návštěvu divadla individuálně – v termínu, který se mu hodí, na představení, které ho zajímá. Chystané doprovodné akce budou podporovat komunitnost celého projektu, společné setkávání a sdílení zážitků, uvádí produkční Marie Rotnáglová. První akci letošní sezony pro všechny členy a zájemce o členství plánují organizátoři na neděli 3. října od 19 hodin v HaDivadle a nese název Warm up: Klub mladých diváků Brno 2021/22. Na akci organizátoři představí plány pro nadcházející sezonu, k tanci i poslechu zahraje studentská kapela Narychlo. Setkání bude předcházet repríza inscenace Naši – Studie rozhovoru o klimatické krizi doplněná o dramaturgický úvod. Zájemci si budou moci pořídit na místě svoji členskou kartičku.

    Členem Klubu mladých diváků Brno se může stát každý, kdo vyplní přihlášku a při nákupu členské kartičky se prokáže potvrzením o studiu. Kartičku je možné zakoupit za 100 Kč na pokladně HaDivadla v Alfa pasáži nebo online prostřednictvím portálu GoOut. Při platbě online se členové prokazují potvrzením o studiu až při osobním vyzvednutí kartičky v HaDivadle.

    • Autor:
    • Publikováno: 1. října 2021

    Komentáře k článku: Studenti, běžte do divadla!

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,