Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Zprávy

    Osečanský zámek v létě ožije kulturou

    Po loňském úspěšném prvním ročníku Osečanského divadelního léta je letos na zámku v Osečanech znovu připraven bohatý kulturní program. Diváci se letos mohou těšit na živě dabovaný horor podle Edgara Allana Poa Zánik domu Usherů: New generation v režii Jakuba Čermáka či pohádku Zlatovláska.

    Herec Matěj Stropnický je zároveň majitelem zámku. Foto: archiv redakce.

    Dále je v programu připravena groteskní inscenace Angel(y) podle námětu Borise Hybnera s Vandou Hybnerovou a Lucií Kašiárovou a hudební komedie Už zase miluju! se Sandrou Pogodovou a Michaelou Dolinovou. Nebude chybět oceňované monodrama Všechny báječné věci s Danielem Krejčíkem. Novinkou letošního léta je premiéra oceňované americké hry Stephena Sachse Kalifornská mlha, v níž si zahrají hlavní role sami majitelé zámku – Matěj Stropnický a Daniel Krejčík, kteří budou ve hře bouřlivě i komicky soupěřit nejen o pravost díla Jacksona Pollocka.

    Naše divadlo tady je benefiční. Všichni hrají zdarma, jen za náklady. Vybrané prostředky použijeme na hlavní letošní investiční akci na zámku: opravu sloupků a brány západní mezi nádvořím a zámeckým parkem, na jejímž financování se podílí také Středočeský kraj, uvedl Matěj Stropnický. Moje postava žije ve vybydleném objektu, který je zařízený z tuny krámů na vyhození. Takže máme konečně pořádnej důvod vyklidit dalších pár místností na zámku, abychom si z těch našich zdejších rozpadlejch pokladů zařídili scénu. Třeba přitom najdu taky nějaký velký umělecký dílo, jako moje postava v Kalifornské mlze, říká Daniel Krejčík a dodává: Minulý rok jsme zjistili, že nás spolu baví hrát, loni jsme hráli milence v Úplném zatmění, letos se v Kalifornské mlze můžeme hádat od začátku do konce, takže se pak nemusíme hašteřit doma, je to taková vztahová očista.

    ///

    Festival “Osečanské divadelní léto” začíná premiérou Kalifornské mlhy 3.7. 2020 a trvá do 29.8. 2020, vstupenky na všech 9 představení jsou k zakoupení online na stránkách zámku www.zamekbude.cz, na webu GoOut.net, dále v hospodě Na Růžku v Osečanech a v obchodě Káva Svět v Sedlčanech. Doprodej vstupenek bude probíhat vždy před začátkem akce na místě.

    • Autor:
    • Publikováno: 19. června 2020

    Komentáře k článku: Osečanský zámek v létě ožije kulturou

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,