Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Burza

    Podoby – Protichřipková opatření

    Fušuju i do medicíny. Zatím veleúspěšně.

    1. Před Vánocema se vyhýbejte předvánočním nákupům i trhům.

    Většina lidí, i žen ještě pohledných, bývá nakažena chřipkou nebo jsou ve stresu kvůli chechtákům, manželství, zaměstnání, blížícímu se rozvodu – taky v tom můžou hrát roli navždy odcházející příbuzní, ke kterým nikdy neměli žádný zvláštní vztah atd.

    Někteří jedinci již dárek zakoupili, ale už teď tuší, jak se jim milovaná bytost bude až do příštích Vánoc vysmívat. Za blbost. Tak třeba: vy na trhu koupíte přímo od potápěče pravý perly. Potápěč bude ještě čerstvě zasviněnej mořskou řasou a ukáže vám i škebli, kde ta perla léta narůstala.

    Zkrátka – nepoznáte jabloneckou bižu…

    2. Nejezděte dopravními prostředky.

    Pokud vůbec někam chvátáte, vyberte si kouřícího taxikáře (viz níže).

    V narvaný tramvaji je 60 % lidí nakažených, přepracovaných nebo jsou nějak duševně vykolejený. I to na vás může přeskočit.

    3. Bacha na děti.

    Ty jsou chorobama prolezlý už od jeslí. Ony se z toho nějak vylížou, ale vás by to mohlo stát život. Dětem kupte něco drahýho, aspoň za deset klacků. Stejně se budou pošklebovat, protože ten tovar je už půl roku out.

    Navíc, častý styk s dětmi může i v dospělým věku vyvolat pomatenost taky tu po sobě zanechat stopu, tedy ratolest.

    Děti se teď v domácnostech zdržují až do 30. Takže jestli je vám třeba 40, v 70 bude to kvítko zrovna dokončovat soukromej americkej gympl pro somnambulní děti.

    Vaše partnerka vás na Štědrej den svede s prosbou – vydíráním, že už jste to od června nedělali… Přestože jí je už přes 40, koupila načerno semeno po nějakým géniovi a vy pak budete doma komunikovat s parchantem, co už ve třech si jen tak pro srandu čte o kvantový fyzice a mluví třema jazykama.

    I to už je dneska možný.

    Rezultát: ani vánoční, ani předvánoční sex nedoporučuju. Nějak se vymluvte, zkuste to vokecat. Mám na něm podezřelej pupínek a je to asi z těch veřejných hajzlů. Tím samozřejmě nemyslíte lidi veřejnoprávně činný, jen ty hajzly…

    4. Doporučuju místo nákupů navštívit restauraci.

    Tam tutově potkáte fůru podobně uvažujících a smýšlejících. Můžete pak skončit s úplně jiným partnerem a budou k svatvečeru stačit i rybičky v tomátě.

    Podnik se vybírá takto: měl by bejt pořádně zahulenej, tedy zakouřenej. Tomu se vyhne i komár, co roznáší malárii, a zamíří raději do mlíčňáku, aby to napral do nějakýho svalovce posilujícího se jahodovou srágorou.

    I ty mršky malinký nemilujou tabákovej odér…

    Po vstupu do osvěžovny zamiřte rovnou k výčepu a před chřipkou se ochraňte několika lihovinami. Malej panák situaci neřeší.

    Po pátým velkým pocítíte záchvěvy výjimečnosti a i jiný vlohy.

    5. Už mě nic nenapadá.

    Pokud jste sám – sama, zůstaňte i na ten Štědrej sami. Stejně je až na výjimky všude zavřeno a tramvaje maj’ sváteční jízdní řád…

    Három három tydlidom…


    Komentáře k článku: Podoby – Protichřipková opatření

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,