Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Burza

    Konečně dopis

    Doby přátelské korespondence nebo dokonce milostné korespondence jsou pryč. Samé výpisy a upomínky. Proto jsem se zaradoval, když do mé mailové schránky dorazil následující dopis:

    Vážený příteli,

    Jak se dnes máte? Doufám, že skvěle. Já jsem Dr. Kevin Brown z Harlesden, North West London, tady v Anglii. Píši Vám z mé kanceláře oddělení, je asistent, jsem zjistil, opuštěné částku ve výši $ 12‚5 milionů dolarů USA na účet, který patří k jednomu z našich zahraničních zákazníků. Pozdní Pan Thompson Morrison, americký občan, který bohužel přišel o život při zřícení letadla z Alaska Airlines Letadlo 261, které se konalo dne 31 / 1 / 2000, včetně jeho manželky a jediná dcera.

    Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy, kde žijete, obzvláště vzhledem k senilita o transakci a důvěrnost zde. Nyní náš bankovní bylo čekání na některý z příbuzných přijde – až k tvrzení, ale nikdo nemá dělat. Já osobně byl neúspěšný při rozmisťování příbuzným po dobu 2 let, mám usilovat o váš souhlas k vám jako další příbuzný. Bude Příjemce na zemřelého tak, že výtěžek z tohoto účtu oceněn na 12‚5 milionu dolarů může být vyplacena na vás.

    To bude vyplacena, nebo sdílená v těchto procent se mi 60% a 40% na vás. Mám zajištěné veškeré nezbytné právní dokumenty, které mohou být použity pro zálohování toto tvrzení. Vše, co potřebujete, je vyplnit vaše jména na dokumenty a legalizovat to u soudu dokázat, jste zde jako oprávněný příjemce. Všechno, co potřebuji nyní je vaše upřímná Co-operace, důvěrnosti a Trust umožnit nás vidět tuto transakci prostřednictvím. Já vám zaručit, že to bude popraven za legitimní uspořádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení práva.

    Pozdravy,
    Dr. Kevin Brown

    Jaká nádherná, za srdíčko chytající čeština! Jaký vzor pro divadelní dialog! Např. hned začátek: Jak se dnes máte? – Není tam Jak se máte, ale jak se DNES máte. Sugeruje to, že mne těmi maily bude otravovat pořád.

    Doufám, že skvěle. Je to od něho hezké, ale objektivně vzato „skvělých dnů“ je v životě člověka strašně málo, ovšem na druhou stranu „díky za každý den“, tzn. je to takové letniční „žiješ, tak se máš skvěle“. Ocenit nutno i anglicky noblesní „pozdní pan“ místo našeho „plesnivý dědek“.

    Zjistil v kanceláři opuštěnou částku – jak romantické! Ležela chudinka schoulená za dveřmi, tak ji zabalil do šálu a uvařil anglický čaj.

    Nádherná věta je Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy, kde žijete, obzvláště vzhledem k senilita o transakci a důvěrnost zde. Pokud tomu dobře rozumím, vybral si mne, protože žiji mimo hustě osídlené aglomerace, tzn. bude to důvěrné, nerozkecám to hned sousedům v paneláku, navíc jsem úplně senilní, tzn. i kdybych chtěl, tak nic neřeknu, protože už si nic nepamatuji. Ostře tato netaktnost kontrastuje s tím familiérním začátkem máte se skvěle – a najednou bum bác jste senilní.

    Nyní náš bankovní bylo čekání na některý z příbuzných přijde – až k tvrzení, ale nikdo nemá dělat, trochu kostrbaté, ale chtěl zřejmě říct, že čekali, nepřihlásí-li se někdo o ty peníze, ale nikdo se nepřihlásil. Vzhledem k tomu, že transakce je důvěrná, chápu, že to tak „zašifroval“. Až tak šroubovaně řečeno to však být nemuselo, protože vzhledem k mé senilitě nejsem schopen prozradit i mnohem jednodušší věty.

    Já vám zaručit, že to bude popraven za legitimní uspořádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení práva – když mne popraví, nebudu moci být potrestán za porušení práva. Inu to má velkou pravdu, mrtvý člověk není stíhatelný.

    Osnova této transakce tedy vypadá takto:


    Komentáře k článku: Konečně dopis

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,