Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny >

    Wake up!

    Dnes v 18 hodin večírkem Wake up! slavnostně zahajuje svou činnost nové centrum hudebně-divadelně-vzdělávací scény v Českých Budějovicích Café klub Slavie.

    Budova v Jirsíkově 2, kde se Café klub Slavie nachází. Snímek Budějcká drbna

    V prostorách bývalé restaurace Slavie vznikla denní a večerní nekuřácká kavárna s klubem v lehkém retro stylu. Cílem nového Café klubu Slavie je vytvořit komunitní místo, křižovatku pro setkávání osob působících na poli kultury napříč žánry i formáty a v neposlední řadě i běžných návštěvníků, kteří hledají příjemný prostor pro trávení volného času, pro vedení pracovních jednání či pro pořádání vzdělávacích a konferenčních akcí komornějšího charakteru.

    Večerní provoz pak připadne klubové scéně s příležitostným programem mísícím v dramaturgii místní a regionální nezávislou a profesionální scénu a hostující subjekty. Program bude kombinován z jazzu, folkrocku, bigbeatu, rocku, world music, alternativních a dalších hudebních žánrů, dále z divadelních představení amatérských, poloprofesionálních i profesionálních scén a spolků, z přednášek, workshopů, seminářů, projekcí, výstav.

    Podoba a koncepce Café klubu Slavie se zrodila zásluhou vítězství projektu občanského sdružení Incogniti ve výběrovém řízení Rady města ČB, hledajícího pro prostory bývalé restaurace Slavie nové uplatnění, které by oživilo kulturně-společenské vyžití v krajském městě. Na listopadovém jednání Rady byl schválen pronájem a v rámci výběrového řízení vybrán vhodný záměr z projektů zúčastněných adeptů. Svou vizí nového místa, které by bylo nekuřáckou kavárnou a současně hudebně divadelním klubem a které by navázalo na tradici dnes již uzavřené Solnice, vyhrála výběrové řízení trojice mladých „nadšenců“ z občanského sdružení Incogniti.

    V Českých Budějovicích tak vzniklo nové kulturní zařízení pro nezávislou kulturu. Café klub Slavie se po rekonstrukci prostorů bývalé restaurace slavnostně otevře dnes, 12. prosince v 18:00 hodin večírkem nazvaným Wake up!

    Všichni jste srdečně zváni. K tanci bude hrát českobudějovický taneční orchestr Variant.

    Za občanské sdružení Incogniti

    David Matějíček

    (pro i-DN zpracoval hul)

    • Autor:
    • Publikováno: 12. prosince 2011

    Komentáře k článku: Wake up!

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,