Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Zprávy

    Bratři v tricku slaví deset let

    Žonglérské duo Bratři v tricku slaví 10 let od svého založení. Během narozeninové oslavy nazvané příznačně Speciální speciál představí svá nejstarší žonglérská čísla a odvypráví příběh od roku 2009, kdy poprvé společně vystoupili. Nebudou chybět vybraná čísla ze všech jejich představení – Malíři, Prasečí Cirkus, Plovárna, Funus, Běžkařská odysea nebo jejich prozatím poslední inscenace Lov. Oslavy Sezóny X se odehrají v neděli 20. října od 18:30 hodin v prostoru Jatka78.

    V rámci oslavy Sezóny X představí Bratři v tricku čísla ze všech jejich představení – Malíři, Prasečí Cirkus, Plovárna, Funus, Běžkařská odysea nebo jejich prozatím poslední inscenace Lov. Foto Bratři v tricku

    V jednom večeru stihneme ujet běžkařský maraton, kondolovat na funusu, chytat lelky na plovárně i ulovit pořádnou zvěřinu! Uvidíte, co jste už dost možná viděli, ale i to, co ani nečekáte, slibují Bratři v tricku, žongléři Adam Jarchovský a Václav Jelínek. Sezóna X shrnuje 10 let jejich společné práce. V jednom večeru tak návštěvníci uvidí úryvky všech jejich představení, chybět nebude ani improvizace a celý večer obohatí hosté, kteří v průběhu let s autorskou dvojicí spolupracovali. O hudební doprovod se postará kapela Tygroo.

    Letošní sezóna byla pro Bratry v tricku mimořádně úspěšná. Odehráli stovky představení, se kterými objeli doslova polovinu zeměkoule. Za poslední měsíce vystoupili na Taiwanu, v Rusku, Polsku, Belgii, Velké Británii či Francii. Celé léto jsme strávili na cestách. S Běžkařskou odyseou jsme najezdili desetitisíce kilometrů. Máme obrovskou radost, že český humor slaví úspěch napříč kulturami. Teď už se ale těšíme na české publikum, zve na oslavy Michaela Holbíková, producentka souboru.

    Sezóna X je komponovaný večer plný divadla, žonglování, hudby a především neutuchající zábavy. Prostě narozeninová oslava, jak má být. Přijďte popřát Bratrům v tricku v neděli 20. října od 18:30 hodin na Jatka78. Vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut za cenu 390 Kč a 250 Kč pro studenty a ZTP. Více informací najdete na www.bratrivtricku.cz, FB událost zde: www.facebook.com/events/384189315602088.

    • Autor:
    • Publikováno: 16. října 2019

    Komentáře k článku: Bratři v tricku slaví deset let

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,