Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Kontext Zprávy

    Divadlo pod Palmovkou chystá koncerty

    Divadlo pod Palmovkou v nové sezóně rozšiřuje svůj program o večery s předními interprety různých hudebních žánrů.  V letošním roce na prknech divadla vystoupí Květy, Buty či Robert Křesťan a Druhá Tráva.

    Kapela Květy. Foto archiv redakce

    Jako první interpret 23. 10. od 20:00 vystoupí kapela Květy. Brněnská skupina existuje od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Počínaje rokem 2016 hraje v nové sestavě, která je zaměřená spíše na elektroniku. Ačkoliv je kapela experimentální, počet jejích posluchačů se rozrostl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost nebo živelné koncerty a přítomnost humoru. Koncert Květů je doprovodným programem 4. ročníku Palm Off Festu – mezinárodního setkání divadel střední Evropy.

    Kapela Buty. Foto archiv redakce.

    Pokračovat budou dnes již legendární Buty.  Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Milan Straka a Petr Vavřík vystoupí ve Velkém sále Divadla pod Palmovkou v sobotu 9. 11. 2019 od 20:00. Kapela slibuje ojedinělý zážitek, během kterého uslyšíte jak nové písně, tak také šlágry jako František nebo Nad stádem koní. Ve skupině se mísí mnoho hudebních stylů, které jsou doplněné nápaditými a osobitými texty. Za písně k filmu Jízda získala kapela Buty Českého lva za nejlepší hudbu v roce 1994.

    Kapela Druhá tráva. Foto archiv redakce.

    Předvánoční hudební zážitek proběhne v rámci adventního koncertu Roberta Křesťana a Druhé Trávy. Česká bluegrassová kapela funguje na české hudební scéně od roku 1991. Druhá tráva dosud vydala 18 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy.

    Jsme rádi, že se nám podařilo do divadla již v letošním roce dostat kvalitní hudební program a nabídnout tak návštěvníkům trochu jiný zážitek než divadelní inscenaci. Koncerty v divadle mají jedinečnou atmosféru a již nyní můžu prozradit, že i v příštím roce budeme pokračovat. Na konci ledna vystoupí například Michal Prokop trio, říká ředitel divadla Michal Lang. Srdečně všechny zvu na hudební koncerty do divadla a těším se, že hudba přiláká k nám na Palmovku nové diváky, dodává.

    • Autor:
    • Publikováno: 9. října 2019

    Komentáře k článku: Divadlo pod Palmovkou chystá koncerty

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,